Cara Mudah Hafal Sifir

Bagi ibu bapa yang menghantar anak anak ke sekolah, antara masalah yang seringkali berlaku adalah anak anak tidak mahir sifir dan tidak boleh hafal. Kali ini anda tidak perlu risau lagi apa ada teknik atau cara mudah hafal sifir yang anda boleh praktikkan kepada anak anak anda.

cara mudah hafal sifir

Anak dah masuk sekolah rendah dah darjah 5 atau darjah 6 tapi masih lagi belum boleh hafal sifir. Sebagai ibu bapa anda tentu sekali risau melihat kepada keadaan anak anda yang sebegitu.

Apatah lagi harapan yang diletakkan tinggi kepada anak anda untuk mendapat keputusan yang baik bagi setiap mata pelajaran yang diambil di sekolah.

Antara subjek utama dan terpenting dalam kehidupan ialah kira kira ataupun matematik. Di dalam matematik kita perlu tahu bagaimana nak tambah, tolak, darab dan bahagi.

Antara yang paling sukar adalah masalah darab ataupun di kenali sebagai sifir. Sifir ini perlu dihafal supaya senang nanti semasa nak jawab soalan. Kalau dah hafal tak perlu lagi kira dengan jari.

Kelebihan jika boleh hafal sifir juga akan menjimatkan masa anak anak anda untuk menyelesaikan sesuatu soalan matematik malahan kerja mereka juga semakin mudah nanti.

Jika anak anak anda gagal untuk menguasai ilmu sifir ini akan menyebabkan timbul masalah yang berangkai pula pada masa hadapan. Anak anak akan lebih sukar untuk menguasai lebih banyak topik di dalam matapelajaran matematik seperti pecahan, bahagi, perpuluhan dan juga peratusan.

Apabila dah gagal kuasai ilmu sifir ini maka nak menjawab soalan peperiksaan nanti tentulah lebih bermasalah dan perkara ini akan menjejaskan keputusan peperiksaan subjek matematik. Paling kita takuti ialah jika mereka akan mendapat keputusan gagal.

Sekarang anda tidak perlu risau lagi, sekarang ada satu teknik ataupun cara menghafal sifir dengan mudah yang di asakan oleh Tuan Osman Bin Affan. Beliau adalah pengasas kepada program MathMedic, iaitu sebuah program pembelajaran yang memberi fokus kepada subjek Matematik.

cara hafal sifir mudah osman affan

Menerusi program yang dinamakan MathMedic ini, beliau akan membuat analisa dan kenalpasti masalah masalah yang dihadapi oleh murid murid untuk menguasai matapelajaran matematik dan kemudiannya akan memberikan cadangan serta kaedah untuk penyelesaian kepada masalah tersebut.

Sebelum ini beliau telah melatih beribu-ribu pelajar di seluruh Malaysia tentang cara menghafal sifir dengan mudah dan cepat menerusi bengkel-bengkel serta program yang dianjurkan!

cara mudah menghafal sifir bengkel

Sekarang ini anda tidak perlu lagi untuk menghantar anak anak anda ke bengkel yang dianjurkan oleh beliau untuk belajar sifir.

Sekarang beliau ingin memudahkan ibu bapa di luar sana dan membuat keputusan untuk menjadikan semua teknik, modul serta bahan pengajaran sifir ini dalam bentuk ebook.

Ebook panduan cara ajar anak hafal sifir

panduan cara hafal sifir mudah

Anda selepas ini hanya boleh menggunakan modul modul tersebut untuk ajar anak anda menghafal sifir hanya daripada rumah sahaja.

Dengan harganya yang mampu milik, malah mungkin lebih murah daripada kos internet bulanan anda.

Dengan memiliki panduan ini anda juga akan dapat 4 bonus tambahan iaitu:

  • BONUS #1 –  FLASH CARD MATHMEDIC (SIFIR 1-12)
  • BONUS #2 –  MATHMEDIC DIAGNOSTIC TEST
  • BONUS #3 –  RAKAMAN, BENGKEL ONLINE HAFAL SIFIR
  • BONUS #4 –  TELEGRAM SUPPORT GROUP
  • Dan yang paling bestnya adalah anda diberikan jaminan pulangan wang jika anda tidak berpuas hati dengan isi kandungan panduan ini.

Jika anda memang ingin betul betul bantu anak anda untuk berjaya hafal sifir dengan cemerlang anda mesti dapatkan cara mudah hafal sifir ini dengan segera sekarang. Tekan banner di bawah untuk maklumat lanjut.